ПОКАНА

 

40ти Шарпланински Куп 2013

 

 ФИС Натпревар во Велеслалом и Слалом – Мажи

Скијачки Центар, Попова Шапка – Македонија

 

 

 

Патеки:

Велеслалом – Орлова,ФИС хомологација 7141/03/03
Слалом – Езерино
, ФИС хомологација 7140/03/03

 

 

 

ПРОГРАМА

Датум

Час

Настан

Четврток

21.02.2013

****

Пристигнување на натпреварувачките тимови на Попова Шапка

Петок

22.02.2013

15.00

Свечено отворање на манифестацијата / плато х. Попова Шапка

19.00

Состанок на водачи на тимови / х. Попова Шапка

Сабота

23.02.2013

10.00

Велеслалом 1 трка / патека Орлова/ код на трка 1041

13.00

Велеслалом 2 трка / патека Орлова/ код на трка 1041

****

Прогласување на победници по завршување на трката / х. П.Шапка

19.00

Состанок на водачи на тимови/х. Попова Шапка

Недела

24.02.2013

 

09.00

Слалом 1 трка / патека Езерино/код на трка 1042

12.00

Слалом 2 трка / патека Езерино/код на трка 1042

****

Прогласување на победници по завршување на трката / х. П.Шапка

****

Прес / х. Попова Шапка

Сместување и Ски Карти

  • Сместувањето на Ски-Тимовите ќе биде во хотел Попова Шапка по цена од полн пансион, од 2000 ден. (33 евра) на ден по човек.
  • Ски Картата ја обезбедува организаторот

Права на натпреварувачите

  • Право на учество имаат натпреварувачи со важечки ФИС точки кои се однесуваат на важечките ФИС прописи.
  • Натпреварувачите кои имат помалку од 25 ФИС Точки во Велеслалом и помалку од 20 ФИС Точки во Слалом, патните торшоци и сместувањето се на трошок на организаторот.
  • Транспотот од Аеродром до Попова Шапка и назад го покрива организаторот

Информации

Скијачка Федерација на Македонија

Шарпланински Куп – Попова Шапка

Ул. „К.Ј. Питу“ бр 6 1200 Тетово

Тел/факс: +389 44 333 226 & + 389 77 973 125

e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

website: www.saracup.mk

контакт лице: Синиша Нестороски

Рок за пријавување

Пријавите треба се испратени на официјални ФИС пријави најдоцна до 10 Февруари 2013 на факс или e-mail

 

 

Награди:

Победниците на трките добиваат медали, севкупните победници,парични награди во износ од 1000, 2000 и 3000 евра, а победникот на 40от Шарпланински Куп добива куче Шарпланинец и го прима преодниот пехар.

 

Напомена:

  • Натпреварите се за ФИС бодови и ќе бидат одржани според ФИС правилата.
  • Бројот на натпреварувачите ќе биде според ФИС правилата во национална квота.
  • Членовите на тимовите, за време на манифестацијата треба да имаат сопствено осигурување.
  • Teхнички податоци за патеките може да добиете на http://www.saracup.mk/en/pistes.html
  • Организацискиот Одбор го задржува правото на промена на програмата.

 

 

 

Македонија

Тетово 14.01.2013

 

Организациски одбор

40ти Шарпланински Куп

 Јазик

     

Временска Прогноза

Спонзори
Facebook

Scroll to top