Грегор Брајовиќ од Словенија е севкупен победник на 39тиот Шарпланински Куп. Во конкуренција од повеќе од 30 натпреварувачи од 12 земји, Брајовиќ триумфираше на двете трки. После повеќегодишно натпреварување на Шарпланинскиот Куп, ова е негова прва победа. Како победник, Брајовиќ добива преоден пехар, куче Шарпланинец како и парична награда во износ од 3000 евра. Наградата на победникот му ја додели Министерката за внатрешни работи на Република Македонија, Гордана Јанкулоска.Јазик

     

Временска Прогноза

Спонзори
Facebook

Scroll to top