sarplaninskikupПред повеќе од 1000 присутни 38. Шарпланински Куп за отворен го прогласи министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска, Шарпланинскиот Куп претставува гордост на зимските спортови во Македонија. Според пријавените учесници 38. Шарпланиски Куп е еден од најсилните.

Учество ќе земат 29 натпреварувачи каде покрај домашните учество се натпреварувачи од повеќе земји меѓу кои Словенија, Шведска, Грција, Србија, Австрија, Словачка, Албанија, и Црна Гора.

Со огромно залагање на организаторите и скијачка легенда Бојан Крижај како директор на натпреварите повторно се враќа сјајот на Шарпланинскиот Куп.Јазик

     

Временска Прогноза

Спонзори
Facebook

Scroll to top