100_3458 Promok Franz од Австрија стана севкупен победник на 37. Шарпланински Куп 2010 освојувајќи го преодниот пехар и малото шарпланинче кое традиционално се доделува на победникот, наградата му ја додели министерката за внатрешни работи г-цата Гордана Јанкуловска. Второто место во севкупен пласман го освои Georgiev Stefan од Бугарија, третото место му припадна на Cater Martin од Словенија. Потпретседателот на организациониот комитет Мирослав Крстовски на директорот на 37. Шарпланинскиот куп Бојан Крижај му врачи пригодна награда.

 

100_3459

100_3455

100_3447Јазик

     

Временска Прогноза

Спонзори
Facebook

Scroll to top